Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi. „Ai văzut câtă lume a fost la aniversarea eliberării orașului de bolșevici?”. „Dacă lucrurile merg cum vrea Viktor, s-ar putea ca bolșevicii să-și ia revanșa cât de curând”. „Dar ție chiar nimic nu ți-a plăcut din eveniment?”. „Ba da. Retragerea cu torțe. Numai că v-ați oprit în Parcul Bălcescu și nu peste Carpați, cum doream eu”.

Marți

Vicele de la Județ e ca în filmul ăla cu Tom Cruise: „Misiune imposibilă”. „L-ai călcat pe bombeu pe Bolovan, de te-a trimis să candidezi în comuna vecină?”. „Eu am să-mi joc șansa până la ultimul cartuș. Nu uita că am fost șef la Gardă, iar zicala spune că Garda moare, dar nu se predă”.

Miercuri

Cei de la ISU au intrat în fibrilații. Șeful a explicat: „Trebuie să luăm măsuri concrete de protejare a populației. Există riscuri enorme ca locuitorii să fie răniți de explozii”. „De unde vin astea?”. „N-ai auzit că au explodat facturile de la Termoficare?!”.

Joi

Bolovan despre Centura Aleșd. „Unii megieși încă se judecă, dar deja o mare parte au fost executați siliți și nu mai au nicio palmă de pământ în zonă. Au fost executați silit”. „Și cei care încă au procese?”. „Ei nu pot fi executați silit, ci cel mult executați”.

Vineri

Mega regizorul și-a prezentat filmul la un festival de la Moscova. „Am avut ocazia să mă întâlnesc cu purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe. Țapănă femeie! N-am curajul să mai slujesc, măcar două săptămâni”. „Te-a făcut să renunți la credință?”. „Nu, dar era așa de îmbibată cu vodcă încât mi-e frică să nu iau și eu foc când aprind lumânările în biserică”.

Sâmbătă

Șeful unui supermarket. „Ca să nu mai primim amenzi pentru că sunt rozătoare în magazin, am propus să deschidem un sector de Pet Shop”. „Nu văd legătura”. „Când vor vedea inspectorii șoareci și șobolani prin raioanele de mezeluri vom zice că nu e de la mizerie, ci că au evadat din sectorul lor”.

Duminică

Nu pot face liberalii din județ poduri și viaducte cum face Guvernul punte la cea mai mică sărbătoare.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!