26 de tineri români, din Oradea şi din Timişoara, care au petrecut Revelionul într-o staţiune din Serbia s-au întors mai repede din vacanţe după ce au făcut toxiinfecţie alimentară.
Informaţia a fost publicată de Digi24, sursă conform căreia turiştii spun că s-au simiţit rău după ce au mâncat la hotelul unde erau cazaţi. Pentru că se simţeau rău, oamenii s-au întors acasă şi au scurtat vacanţa de schi cu o zi.
Potrivit unuia dintre tinerii care au semnalat situaţia la Digi24, toxiinfecţia a fost cauzată de mâncarea de la hotelul la care au fost cazaţi şi că în acest sens nu există dubii pentru că nu au mâncat în alte restaurante. Mai mult decât atât, acesta a spus că s-a întâlnit în hotel cu mai multe grupuri de români care acuzau aceleaşi probleme şi au fost şi situaţii în care copiii au ajuns la urgenţe, în spitalul din Kopaonik, cu toxiinfecţie alimentară.
Grupul de tineri români a semnalat situaţia managerului hotelului, care le-a spus că mâncarea pregătită în restaurantul hotelului nu are nicio problemă, ba chiar s-a ajuns la discuţii mai aprinse pentru că nu şi-a asumat nicio răspundere.
Informaţiile au fost confirmate BIHOREANULUI de către unul dintre turiştii intoxicaţi, pe numele său Răzvan. Potrivit acestuia, din Oradea au fost 6 persoane, patru adulţi şi doi copii. Întâmplarea s-a petrecut la hotel JollyKop, din Kopaonik. De altfel, acesta a trimis redacţiei şi câteva imagini din care se văd şi condiţiile precare pe care le oferă hotelul, dar şi de la Urgenţe.
"Nici condiţiile de cazare nu au fost OK. Noi am încercat să schimbăm camera încă din prima zi, dar nu am putut. Culmea, aveam camera deasupra restaurantului unde s-a ţinut petrecerea de Revelion. Hotelul e în extindere, de jur împrejur e şantier", a povestit Răzvan.
Sejurul a fost programat din perioada 30 decembrie - 3 ianuarie, cu demipensiune inclusă, la preţul de 181 euro / persoană.
Tinerii intoxicaţi spun că au trimis o scrisoare Ministerului de Externe şi Ambasadei României în Serbia, în care anunţă situaţia şi prin care cer autorităţilor române să ia atitudine.
Digi24.ro mai notează că, tot în vacanţa de Revelion, tot în Serbia, cinci români au rămas fără maşini, iar alţii trei s-au ales cu maşinile sparte, în staţiunile sârbeşti Kopaonic şi Raşca. Românii au anunţat imediat autorităţile sârbe, dar răspunsul primit n-a fost încurajator. Aceştia îşi pot lua gândul că autoturismele ar putea fi recuperate, pentru că nimeni nu a văzut nimic. Poliţia din Serbia ar fi informat că se fac cercetări pentru găsirea autoturismelor, dar şansele de găsire a lor sunt aproape nule. Hoţii ar avea obiceiul să ducă maşinile furate în Kosovo, acolo unde poliţia sârbă nu are jurisdicţie.