Turiştii care şi-au petrecut trecerea dintre ani la Vârtop, la pensiunea The Rock, situată chiar la baza pârtiei Piatra Grăitoare, au avut parte de o dezamăgire cruntă. Deşi din afară pensiunea pare decentă, iar preţurile sunt, e drept, mai jos decât în alte locuri, serviciile sunt sub orice critică. 

Mai mulţi turişti s-au plâns că pe lângă meniul scump şi de toată jena (sărmăluţe, peşte marinat, vin şi aperitive ieftine), din seara de Revelion, au avut de-a face şi cu fiţele de peizan ale "gazdei", un bărbat de vreo 50 de ani, pe numele său Costel Berce, care habar nu are ce e aia ospitalitate.

Unii turişti au fost iritaţi la culme când "gazda" le-a cerut să plătească meniul întreg, de 200 de lei (100 de lei, după ţigăneli) pentru copil. Alt exemplu - un tânăr cazat pe saltea a fost taxat cu 100 de lei, cât preţul pe un pat, inclusiv pentru o noapte în care nu fusese cazat.

Cea mai mare nemulţumire a turiştilor a fost că, pe parcursul celor 4-5 zile de cazare, nici măcar o femeie de serviciu nu s-a deranjat să verifice camera, să le schimbe prosoapele sau măcar coşurile de gunoi şi că au trebuit să se roage de "gazdă" inclusiv pentru hârtia igienică pe care le-a lăsat-o la uşă.

Aşa că, la plecare, nemulţumiţii i-au lăsat un "mesaj", schimbând numele reţelei wireless a pensiunii în "ROCK, servicii de căcat"...