Drama bătrânului podar de la Pomi, amendat cu 6.000 de lei de către inspectorii ANAF pentru că nu avea casă de marcat, continuă!

După reacția uluitoare a podarului Ioan Coț, care, în semn de protest față de ceea ce consideră a fi o pedeapsă nedreaptă din partea autorităților statului, a scos pur și simplu din apele Someșului ultimul bac funcțional din Satu Mare, pe ambele maluri ale râului s-au adunat săteni furioși, nemulțumiți de situația în care s-a ajuns din cauza excesului de zel al inspectorilor ANAF.

Sâmbătă a fost un du-te vino continuu pe malul Someșului, după ce articolul publicat de Satumareonline.ro a devenit viral pe internet, iar badea Ioan Coț nu mai prididea cu interviurile acordate echipelor trimise de toate televiziunile de știri de la București.

Între timp, contabilul și avocatul bătrânului podar au făcut front comun și au anunțat că dau în judecată ANAF, spunând că vor merge până-n pânzele albe pentru dreptate.

“O trebuit să răstorn tătă casa cu susu-n jos să caut popiroașele alea pe care mi le-o cerut inspectorii, ca și cum n-aveam altă treabă ziua-n amiaza mare, când se-nșirau ștrafurile și aici (malul sătmărean n.r.) și dincolo (malul dinspre Maramureș n.r.), că-i de lucru pe câmp, nu de stat la controale! Au văzut și ei că n-am avut nici o problemă până acuma, dar tot mi-au dat amendă. Amu nu-mi puteau da batăr un avertizment sau cum se zice?!”, a declarat Ioan Coţ, citat întocmai de ziarul local.

În urma relatărilor din presa centrală, un reprezentant al conducerii ANAF a promis că se va deplasa personal, luni dimineața, la Pomi, pentru a găsi o soluție prin care să se rezolve problema.

Citiţi şi: Lupta cu evaziunea: Un podar amendat de Antifrauda Oradea că nu are casă de marcat i-a lăsat pe inspectori pe mal