Zeci de oameni, din Bihor dar şi din alte judeţe, care s-au dus la scaldă, sâmbătă după amiază, la aquaparkul Nympahea din Oradea s-au ales cu maşinile pulverizate cu vopsea, după ce le-au parcat în apropiere de Bazinul Olimpic, aflat în renovare. Motivul? Muncitorii ar fi vopsit doi stâlpi, iar vântul a suflat efectiv vopseaua pe maşinile parcate.

Sâmbătă seară, în jurul orei 21, circa 40 de oameni mai erau în parcare, mulţi obosiţi, aşteptând de câteva ore să dea declaraţii poliţiştilor, chemaţi să constate pagubele. "Tati, maşina noastră e plină de sclipici", a spus, inocentă, o fetiţă, spre disperarea părintelui care numai entuziasmat nu părea.

"Am venit de la ştrand şi am constatat că toate maşinile ni-s vopsite. Nu se poate aşa ceva! Ni s-a spus că cine a rupt panglica e de vină, dar noi am venit la amiază, nu am văzut nicio panglică!", a povestit, sâmbătă seară, o femeie venită tocmai din Sălaj la scaldă.

"Toată maşina era vopsită, gri. Noi când am venit, la ora 1 şi un sfert, nu era niciun avertisment în zonă, nu era niciun angajat, nimic, şi nu e firesc. Parcarea era full, full. Doar aici doar mai erau locuri, am văzut benzile, dar toate erau rupte, şi nu de azi, ci de foarte mult timp. Aşa se semnalizează lucrările?", a întrebat retoric Codruţa Luncan, proprietara unui Mercedes recent scos de la vopsit. "Mulţi nici măcar nu şi-au dat seama că le sunt maşinile vopsite, crezând că sunt murdare. E bătaie de joc la adresa a circa 60 de maşini", a mai completat aceasta.

Fie că aveau maşini mai vechi sau dimpotrivă, unele nu de mult scoase din fabrică, oamenii s-au arătat cu atât mai supăraţi cu cât era de aşteptat ca în weekend aquaparkul să se aglomereze, dar în zonă nu există avertismente care să arate că se lucrează. 

E drept, pe gardul din apropiere au fost amplasate două panouri cu mesajul "Atenţie, nu parcaţi, se vopseşte în zonă, pericol de gazare!", însă mesajele nici măcar nu sunt vizibile pentru cei care nu se plimbă pe lângă gard.

"Trebuiau să ne anunţe prin megafon, toată ziua au fost asemenea anunţuri. Puteau să ne anunţe, dacă era un pic de bunăvoinţă", a spus Laura Onişor, din Turda, completată de un alt păţit: "Îi interesează doar să ia banii pe bilete! Cel puţin din jumătate în jumătate de oră au anunţat că unul sau altul încurcă parcarea. De ce nu ne-au avertizat?".

Până una, alta, mai mulţi angajaţi ai Poliţiei Municipiului Oradea s-au deplasat la faţa locului, luându-le declaraţii păgubiţilor, pe capotele maşinilor. Criminaliştii au fotografiat şi măsurat fiecare autoturism avariat, urmând să se stabilească exact ce s-a întâmplat. Rămâne de văzut cine şi va plăti, până la urmă, pagubele...

UPDATE:

Până la urmă, doar 17 dintre cei prezenţi au făcut plângeri.

"S-au depus 17 plângeri la Poliţia Municipiului Oradea, se efectuează cercetări în cauză", a declarat duminică, pentru BIHOREANUL, comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.