O înregistrare video cu reacţia şocantă a unei învăţătoare care urlă la elevii ei şi îi face dobitoci a fost publicată pe reţeaua de socializare TikTok.

Utilizatorul care a publicat videoclipul pe internet a precizat că imaginile au fost filmate la Şcoala Gimnazială din Nucet, pe 8 martie 2022, iar învăţătoarea se numeşte Claudia Boc.

Serbare cu scântei

În imagini, care au fost filmate cu telefonul mobil chiar de cadrul didactic, se văd mai mulţi copilaşi care se pregătesc pentru o serbare şi au un mesaj dedicat mămicilor, bunicilor şi învăţătoarei. Numai că, în loc să zică "la mulţi ani, bunici", copiii spun "la mulţi ani, doamna", moment în care învăţătoarea se enervează şi începe să urle.

"Doamne feri, să ne bată Cel de Sus, că deja nu vă mai suport! La mulţi ani mame, la mulţi ani bunici, la mulţi doamna noastră, la mulţi ani tuturor femeilor. Ce naiba acuma? Trebuie să repetăm 50 de ani pentru nişte dobitoci!", urlă învăţătoarea în faţa copiilor.

Apoi, femeia se adresează unui singur elev, căruia îi reproşează că a greşit momentul în care să îşi spună replica. Tonul învăţătoarei este în continuare ridicat şi clar enervat, deloc potrivit pentru o şcoală. "Chiar nu eşti în stare să stai acolo liniştit şi să asculţi două minute?", strigă cadrul didactic.

Videoclipul a atras comentarii pe TikTok, de la oameni care o criticau pe învăţătoare, dar apoi, miercuri, a dispărut de pe reţeaua de socializare.

"Sunt o perfecţionistă"

Claudia Boc este de 32 de ani învăţătoare la Şcoala din Nucet, iar elevii ei sunt acum în clasa pregătitoare. Contactată, miercuri, de BIHOREANUL, învăţătoarea a explicat că videoclipul a fost înregistrat chiar de ea şi tot ea l-a pus în grupul de WhatsApp al clasei.

"Era 8 martie, nu erau ridicate restricţiile, şi am vrut să pregătesc o serbare cât mai perfectă pentru părinţi în online", s-a scuzat învăţătoarea. Practic, ea voia să-i filmeze pe copii în timp ce transmit urări femeilor şi nu a putut accepta că micuţii au greşit.

"Sunt o perfecţionistă care întotdeauna am făcut serbări frumoase. Am vrut şi acum să fie la fel, dar au fost mai multe probleme. Băieţii nu stăteau liniştiţi şi ziceau tot altceva", spune femeia.

Aşadar, pentru că elevii nu s-au ridicat la aşa-zisul standard al ei de perfecţionistă, învăţătoarea n-a găsit altă modalitate să-i educe decât prin urlete şi injurii, pe care nu le neagă. Mai mult, susţine că în ziua următoare şi-a dat seama că a greşit, a trimis videoclipul părinţilor şi chiar i-a convocat la o şedinţă, unde şi-a cerut scuze.

"Nu m-am ascuns după degete, am fost sinceră cu părinţii. Le-am zis că îi rog frumos să mă ierte. Am avut o scăpare care nu mă caracterizează şi tocmai de aceea am vrut să-mi cer scuze", a mai spus Boc.

Învățătoarea recunoaşte că nu s-a aşteptat ca imaginile să mai plece din grupul de WhatsApp al clasei, pe care învăţătoarea îl consideră privat, pe internet.

"O ieşire de moment"

Acum, ea este anchetată de colegii ei. "Există o procedură de cercetare disciplinară prealabilă, la nivelul şcolii", a declarat directorul Traian Coraş, pentru BIHOREANUL.

Acesta susţine că a văzut videoclipul pe 21 martie, de la un membru al Consiliului de Administraţie al şcolii, dar niciun părinte nu a făcut vreo reclamaţie.

"Nu a existat nicio sesizare din partea părinţilor, am primit doar acel material care circula pe reţeaua Tiktok. Şi a doua zi am deschis cercetarea. Urmează să stabilim în detaliu ce s-a întâmplat acolo. Probabil o ieşire necontrolată de moment", a mai spus directorul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!