Situaţie revoltătoare la Bistriţa Năsăud. O fetiţă de 4 ani a murit în spital, în urma unei banale entorse la piciorul stâng.

Pana sa se produca aceasta tragedie copila a fost plimbata intre spitale din Nasaud si Bistrita, pentru ca in final sa fie internata in stare grava la Cluj. Doctorii care au preluat-o au incercat sa o salveze, cu riscul sa ii amputeze membrul. N-au mai apucat, pentru ca cea mica facuse septicemie.

Calvarul copilei a inceput saptamana trecuta. Fetita s-a plans ca o doare piciorul stang, care de altfel incepuse sa se umfle. Parintii au mers initial la un spital din Nasaud.

"I s-a facut o radiografie, avea un hematom, eu m-am uitat pe film si, cum noi nu avem medic ortoped la spital, am decis sa o trimitem la un specializat in Bistrita", a spus doctorul Adrian George, directorul Spitalului Nasaud. Potrivit acestuia, la spital vine in garzi un medic ortoped de la Dej, insa nu se afla permanent in spital.

Cand au ajuns la Bistrita, in aceeasi zi, doctorii au costatat ca fata are o entorsa si le-au spus alor ei sa ii faca masaje cu unguente si sa ii puna comprese.

Cum fetita se simtea tot mai rau, parintii mai fac o incercare si merg la urgente inapoi la Nasaud.

"A venit in serviciul de garda printr-o cunostinta, o asitenta de a noastra care se spune ca ar fi ruda cu ei si s-a prezentat la doctorul Rusu, medic ortoped, si i-ar fi pus o atela gipsata", a spus Adrian George, managerul Spitalului Nasaud.

Doctorul nu a vrut sa comenteze ce s-a intamplat. Cert este ca situatia s-a agravat. Disperati, oamenii isi iau singurul copil, care suferea ingrozitor, si decid sa mearga la Cluj. Era insa prea tarziu.

Copila de patru ani a murit pe masa de operatii in urma unui stop cardiac provocat de septicemie. In paralel cu politistii, si cei de la Colegiul Medicilor fac propria ancheta.

Sursa: stirileprotv.ro