Mişcări tectonice în PSD Bihor, unde primarul de Sânmartin, Cristian Laza, cu aprobare de la conducerea centrală a partidului, a strâns semnături pentru debarcarea lui Ioan Mang de la şefia filialei.

Prinzând de veste, eternul preşedinte, aflat în funcţie de 12 ani, a convocat la mijlocul lunii o şedinţă în care le-a promis aleşilor locali că ar fi dispus să-şi dea el demisia, aşa încât să nu părăsească scena ruşinos, cu o singură condiţie: preşedinte interimar să nu fie edilul comunei de la marginea Oradiei.

Bihorel a aflat că în final cele două tabere ar fi bătut palma şi urma ca Mang să-şi anunţe plecarea din fruntea PSD Bihor luni, 20 iunie, ceea ce nu s-a mai întâmplat însă, fiindcă liderii de la Bucureşti, care trebuiau să pecetluiască înţelegerea, au fost prea ocupaţi cu alte treburi, de-ale guvernării.

Mişcarea ar urma totuşi să se producă în zilele următoare, un indiciu fiind şi revenirea în partid, joia trecută, a fostului prefect Claudiu Pop, cotat ca viitor preşedinte interimar şi, apoi, ales în cadrul unei conferinţe judeţene extraordinare. Că şi-n PSD-i la fel ca-n viaţă: când doi se ceartă, câştigă al treilea...