Formaţia orădeană de handbal masculin CSM a avut un joc dificil, duminică, în deplasare, la Baia Mare, în etapa a VIII-a a campionatului Diviziei A, Seria B.

Jucătorii orădeni au servit replica tinerilor de la Academia Minaur din localitate, o echipă bine închegată şi foarte ambiţioasă. Astfel, orădenii au trebuit să se recunoască învinşi, cedând cu scorul de 27-35, după ce şi la pauză erau conduşi cu trei goluri, scor 14-17.

Startul partidei a stat sub semnul echilibrului, cele două formaţii mergând cap la cap, până la scorul de 7-7. Apoi, gazdele au reuşit să se desprindă şi în minutul 10 conduceau deja cu 3 goluri, scor 11-8. Orădenii au mai revenit pe tabelă, însă în cele din urmă finalul primei părţi i-a găsit în avantaj de trei goluri tot pe băimăreni, cu scorul de 17-14.

Din păcate starul reprizei a doua a fost unul total nefavorabil pentru CSM, care în minutul 40 se vedea condusă deja cu 23-18.

Cu unele probleme de efectiv, apărute după câteva accidentări, printre care şi cea a lui Cătălin Crăciun, care nu a mai putut evolua încă din prima repriză, dar având şi o bancă scurtă, antrenorul orădean a fost nevoit să evolueze cam cu aceeaşi jucători pe parcursul reprizei secunde, iar diferenţa pe tabelă a crescut. Cu 5 minute înainte de final, maramureşenii au condus cu 8 goluri, scor 32-24. Această distanţă s-a păstrat până la sfârşit, când s-a consemnat rezultatul de 35-27 pentru Academia Minaur.

Scorul este surprinzător, având în vedere că în anii trecuţi, Oradea învingea la scor formaţia maramureşeană, atât acasă, cât şi în deplasare.

La final, antrenorul Sebastian Tudor s-a declarat dezamăgit de jocul elevilor săi, care mai au mult de muncă până să se apropie de fosta echipă, de anul trecut.

În campionatul naţional de handbal urmează acum o pauză, pentru că se reuneşte lotul naţional, urmând ca CSM Oradea să dispute următorul joc din Divizia A, pe data de 15 noiembrie.