La "ediţia" din acest an a tradiţionalei vânători de mistreţi pe care omul de afaceri Ion Ţiriac o organizează la Balc a fost înregistrat un record negativ, şi anume cele mai puţine animale doborâte.

Conform unor specialişti sanitar-veterinari implicaţi în operaţiunile de analizare a cărnii animalelor împuşcate, vineri şi sâmbătă au fost doborâţi mai puţin de 120 de mistreţi, cu toate că numărul animalelor care trăiesc pe domeniul de la Balc este la fel de mare ca în ultimii zece ani.

O posibilă explicaţie pentru scăderea numărului mistreţilor împuşcaţi ar fi, spun sursele BIHOREANULUI, scăderea numărului participanţilor la vânătoare, în condiţiile în care evenimentul organizat la Balc este vehement contestat de anumite ONG-uri şi grupuri de ecologişti şi de iubitori de animale.

De altfel, anul acesta, de la vânătoare au lipsit mai multe personaje care anii trecuţi fuseseră "abonaţi" la acest eveniment, precum fostul acţionar majoritar al Realitatea TV, Elan Schwartzenberg, ori George Marsan, primarul oraşului Monte Carlo.

În mod proporţional, va fi mai mică şi cantitatea de carne de mistreţ pe care organizatorii o vor dona, ca de obicei, unor orfelinate şi azile de bătrâni. Carnea va fi transmisă abia marţi, după ce vor fi încheiate analizele pe care reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor le-au făcut pentru a verifica dacă animalele au fost sau nu afectate de trichinelă sau pestă porcină.