Pe platoul de la Băile Felix s-au desfăşurat, sâmbătă, întrecerile celei de-a treia ediţii a Cupei României la cros pentru copii, juniori, tineret şi seniori.

Competiţia, care a constituit şi un criteriu de selecţie pentru Campionatul European de cros, care va avea loc al Belgrad, pe 8 decembrie, a reunit 523 de sportivi din întreaga ţară, dintre care numai 487 au încheiat cursa, ceilalţi abandonând pe parcurs.

Din Bihor au participat 23 de sportivi, dintre care 12 de la CS CN "Mihai Eminescu" şi 11 de la CSŞ LPS Bihorul.

Cele mai bune rezultate pentru orădeni l-au obţinut Laviniu Chiş, învingător în cadrul cursei de juniori 2 km, şi situat pe poziţia secundă la juniori I 6 km. De asemenea, Robert Bagdan (copii I 2 km) s-a situat al doilea.

Tot pe podium, dar pe locul al III-lea, s-a situat şi echipa LPS Bihorul, în proba de juniori II. Sportivii medaliaţi, componenţi ai CSS LPS Bihorul, sunt pregătiţi de antrenorii Olah Robert şi Florina Cozac.

Aceste rezultate vin să confirme munca noii generaţii de antrenori, iar despre Laviniu Chiş, profesorul Virgil Preda, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism afirmă că "va fi cel mai valoros produs al fondului bihorean din istorie".