Ministerul Educației a afișat, miercuri, rezultatele finale ale concursului de titularizare, iar după contestații zeci de candidați din Bihor au obținut note mai mari.

Concret, datele arată că din cele 1.181 de lucrări corectate în Bihor, în final au rămas cu note între 1 și 4,99 un număr de 174 candidați, cu 66 mai puțini decât la afișarea rezultatelor inițiale.

Note între 5 și 6,99, adică suficient pentru ocuparea unui post de suplinitor, au 445 de candidați din Bihor. Merită menționat însă că, anterior, numărul acestora era mai mare, de 456.

În total, au promovat titularizarea 560 de candidați care au obținut note între 7 și 9,99, cu 37 mai mulți decât arătau primele rezultate și când erau 523 de candidați cu note în acest interval.

Drept urmare, și procentul de promovare a crescut cu 3 puncte, la 47,4%.

Printre absolvenții de facultate din această vară, procentul de promovare este de 38,8%, tot cu trei puncte mai mare decât inițial.

Numărul notelor de 10 a rămas însă neschimbat, doar doi candidați din Bihor, Iulia Heciu, care a susținut proba la pedagogie preșcolară în limba română, și Tudor Luca, candidat care a dat examenul la religie penticostală, obținând nota maximă la titularizare.

Rezultatele detaliate, la nivel național:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!