Biroul Electoral Central a făcut publice, luni, primele rezultate parțiale ale scurtinului de duminică, după numărarea voturilor exprimate în 19.522 de secţii, reprezentând 99,67% din total. Potrivit noilor informații, candidatul PNL, Klaus Iohannis, a primit voturile a 65,88% dintre alegători, în vreme ce Viorica Dăncilă a primit voturile a 34,12%. 

Concret, Iohannis a primit 6.437.151 de voturi, reprezentând 65,88%, în vreme ce Dăncilă a fost votată de 3.334.000 de alegători.

News.ro notează că următorul anunţ al BEC va fi cel în care vor fi anunţate rezultatele finale.

După acel moment, procesul-verbal, împreună cu procesele-verbale de constatare şi centralizare a rezultatelor votării întocmite de birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate şi birourile electorale ale secţiilor de votare se vor înainta cu paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne la Curtea Constituţională.

Curtea Constituţională va fi cea care va valida rezultatul scrutinului. Candidatul a cărui alegere a fost validată va depune, apoi, jurământul, în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună. Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani de la data depunerii jurământului.