Rezultatele provizorii ale recensământului desfăşurat în perioada 20-31 octombrie în Oradea arată că au fost înregistrate 82.614 locuinţe şi 184.861 de persoane.

"Rezultatele acestea sunt provizorii şi nu cuprind persoanele care au fost recenzate sâmbătă, duminică şi luni, până la miezul nopţii, în Primăria Oradea, dar nici persoanele care au fost recenzate pe teren luni seară, după ora 21. Datele acelea nu au fost încă centralizate", a declarat pentru BIHOREANUL Corina Pop, funcţionar al Serviciului Juridic al municipalităţii. Centralizarea acestora va fi făcută în cursul zilei de marţi.

Interesant este că, dacă în final numărul persoanelor recenzate nu va creşte sensibil, Oradea ar putea coborî de la rangul I, cât are în prezent.

Potrivit legilor în vigoare, oraşele care au mai puţin de 200.000 de locuitori îşi pierd statutul de "oraş de rangul I", care reprezintă "municipii de importanţă naţională, cu influenţă potenţială la nivel european", devenind de "rangul II" şi anume "municipii de importanţă interjudeţeană, judeţeană sau cu rol de echilibru în reţeaua de localităţi".

Datele recensământului precendent arată că în Oradea existau 206.614 de locuitori.