Notele la examenul de Bacalaureat au fost publicate luni, iar pentru judeţul Bihor arată că procentul de promovare este de 67,62%. Calculat doar pentru absolvenţii din această promoţie, procentul urcă la 73,5%.

Cinci absolvenţi din tot judeţul au obţinut media 10, ei provenind de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Colegiul Naţional "Onisifor Ghibu" şi de la Liceul Teologic Baptist "Emanuel". Numele lor nu au fost afişate, însă, pe platforma Ministerului Educaţiei, fiind anonimizate, în conformitate cu regulamentul pentru protecţia datelor private.

Trebuie menţionat că, în clasamentul mediilor de 10, judeţul Bihor este foarte bine situat. Mai multe medii maxime au doar judeţele Iaşi (7), Botoşani (7) şi Prahova (6), iar tot cinci au judeţele Alba şi Gorj.

Inspectorul şcolar general Virgil Blage a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că dintre cei 3.717 candidaţi din Bihor înscrişi la Bacalaureat, 3.582 au fost prezenţi la examene, iar cinci au fost eliminaţi. Totodată, 1.155 dintre candidaţi nu au obţinut media minimă pentru promovare, 6.

"Începând de la ora 12 se pot depune contestaţiile, inclusiv prin e-mail. Atenţie, trebuie să existe şi acel angajament prin care se confirmă că s-a înţeles că o contestaţie poate să ducă la creşterea sau scăderea notei. Fiecare şcoală va trebui să fie foarte atentă la căsuţa poştală de e-mail, să nu avem incidente că anumite contestaţii ajung în spam", a declarat Blage. Notele finale vor fi afişate pe 9 iulie.

Statisticile mai arată că 472 candidaţi au obţinut medii între 6 şi 6,99, 625 între 7 şi 7,99, 742 între 8 şi 8,99, iar 578 între 9 şi 9,99.

"Medii de la 7 în sus au aproape 1.800 de candidaţi. Printre şcolile remarcate sunt Colegiul Gojdu, Liceul Emanuel, Ghibu, Mihai Eminescu", a mai spus Blage.

Pe de altă parte, nicio şcoală din Bihor nu mai are rata de promovare 0, adică niciun candidat promovat.

Vezi mai multe date despre rezultatele de la Bac: