Actorul orădean Richard Balint a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor a Galei Premiilor UNITER, eveniment care va avea loc pe 9 mai chiar la Teatrul Regina Maria.

Richard Balint a fost desemnat unul dintre pretendenţii la titlul de cel mai bun actor al anului trecut pentru rolul Gorge în spectacolul "Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas", de Denis Kelly, în regia lui Bobi Pricop.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi Florin Piersic jr., pentru rolul Coleman în spectacolul "Vestul singuratic" la Teatrul Nottara şi Marian Râlea pentru rolul Tullius din spectacolul "Marmură" la Teatrul Bulandra.

Nominalizările la UNITER au fost anunţate marţi, 1 martie. Juriul de selecţie a Galei Premiilor UNITER a fost alcătuit din criticii de teatru Claudiu Groza, Doina Papp şi Cristina Rusieck.

Richard Balint se află la a doua nominalizare la UNITER, după cea primită în 2006, pentru rolul Doctorului Caius în "Nevestele vesele din Windsor" după William Shakespeare, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză.