Spectacolul "Scripcarul pe acoperiş", cel care a marcat întoarcerea actorilor în clădirea Teatrului Regina Maria, continuă să culeagă premii şi distincţii. De data aceasta, spectacolul şi actorii principali apar în topuri realizate la nivel naţional de revista de specialitate Yorick, potrivit unui comunicat trimis, luni, de teatrul orădean.

Într-un top al celor mai bune 10 spectacole ale stagiunii trecute, 2011-2012, "Scripcarul pe acoperiş", regizat de Korcsmaros Gyorgy, a fost clasat pe locul 5, întrecând producţii ale teatrelor din mai multe oraşe ale ţării, inclusiv din Capitală.

Cea mai bună clasare a fost, însă, cea a actorului Richard Balint, care pentru reprezentaţia sa în rolul lui Tevye a fost plasat pe locul al doilea în clasamentul celor mai buni actori ai stagiunii trecute, după George Costin, în spectacolele "Îngeri în America", jucat la Teatrul Metropolis, şi "Familia Tot", la Centrul Cultural UNESCO. Richard Balint a întrecut în acest top actori precum Andi Vasluianu ori Valentin Uritescu.

Pentru rolul lui Golde din "Scripcarul pe acoperiş", Ioana Dragoş-Gajdo a intrat în topul celor mai bune actriţe din stagiunea 2011-2012 pe locul 10. În clasament se mai regăsesc actriţe precum Oana Pellea, Tania Popa şi Dorina Chiriac.

"Scripcarul pe acoperiş" a adus Teatrului Regina Maria două nominalizări la Gala Premiilor UNITER, prin Ioana Dragoş-Gajdo (cea mai bună actriţă în rol secundar - Golde) şi Vioara Bara, pentru cea mai bună scenografie.

Pe de altă parte, potrivit aceluiaşi comunicat, actorii orădeni urmează să reia repetiţiile pentru premierele din următoarea stagiune. Pe 15 august, regizorul Radu Afrim revine la Oradea pentru a continua pregătirile pentru spectacolul "În curând vine timpul", iar pe 27 august reîncep pregătirile pentru "Equus". Ambele producţii vor putea fi văzute în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea.