Richard Balint este unul dintre protagoniştii musicalului "My fair lady", jucat în premieră pe 26 mai la Grand Cinema & More din Bucureşti, în regia lui Răzvan Ioan Dincă. 

Spectacolul se joacă în perioada 26-29 mai de şase ori, având dublă distribuţie. Într-una dintre ele, rolul profesorului Henry Higgins, cel care pune un pariu că va transforma o florăreasă într-o adevărată doamnă din înalta societate londoneză, este interpretat de actorul Teatrului Regina Maria din Oradea, Richard Balint.

Totodată, una dintre actriţele care o joacă pe florăreasa Eliza Doolittle este Ana Maria Georgescu.

Musicalul "My fair lady", de Frederick Loewe, a fost pus în scenă la Grand Cinema & More cu prilejul aniversării a 60 de ani de la premiera musicalului, unul dintre cele mai celebre din lume.

Răzvan Ioan Dincă este recunoscut ca promotor al musicalului în România, la iniţiativa sa jucându-se la Bucureşti în premieră naţională spectacole precum "Fantoma de la opera" de Andrew Lloyd Webber, "Romeo şi Julieta" de Gérard Presgurvic sau "Rebecca" de  Sylvester Levay.

Citeşte şi:

10 pentru FILM: Actorul Richard Balint va fi prezentat profesioniştilor din industria filmului la TIFF

Gala UNITER la Oradea: Marian Râlea, cel mai bun actor, a împărţit simbolic premiul cu Richard Balint şi Florin Piersic jr