Ricky Martin a pozat pentru prima oara intr-un pictorial alaturi de iubitul sau Carlos si gemenii lor Matteo si Valentino pentru Vanity Fair Spania si a acordat un interviu in care a vorbit deschis despre viata lui sexuala. 

Astfel, desi este homosexual declarat, el a marturisit: "M-am culcat cu femei si m-am indragostit de ele si am simtit lucruri incredibile. Nu imi pare rau pentru nicio relatie pe care am avut-o, m-au invatat multe, atat femeile, cat si barbatii".

Artistul mai declara recent, intr-un interviu acordat revistei Latina, ca isi doreste foarte mult ca fiii sai sa creasca avand alaturi o surioara.

"Cred ca voi face acest lucru in partea a doua a acestui an, pentru ca diferenta de varsta dintre copii sa nu fie prea mare. Vreau sa adopt o fetita. Dumnezeule, mor de fericire! Insa vom vorbi despre acest lucru mai tarziu. Ar fi iresponsabil din partea mea sa o fac acum", a spus Ricky Martin.

Totodata, artistul a marturisit ca nu intentioneaza deocamdata sa se casatoreasca cu partenerul lui de viata, Carlos Gonzalez Abella: "Nu vorbim despre acest lucru si nu ne gandim la acest lucru. Sunt, insa, fericit ca avem aceasta optiune, in Europa. E uimitor cand te gandesti ca poti sa spui: Am chef sa fac asta (sa ma casatoresc). Sunt pregatit. Hai sa o facem".

Ricky Martin, in varsta de 40 de ani, care a lansat hituri precum "Livin' la Vida Loca", "She Bangs" si "Nobody Wants to Be Lonely" si a vandut peste 60 de milioane de albume, a anuntat ca este homosexual in 2010, in emisiunea celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey, iar de atunci a devenit un veritabil model al comunitatii gay, in special in lumea latino-americana.