Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis avertizări de cod portocaliu și cod galben de inundații care vizează 11 bazine hidrografice din țară, inclusiv unul din Bihor. 

Concret, de duminică, de la prânz, până luni, 20 decembrie (ora 12), Crișul Negru, pe sectorul aflat în aval de confluență cu râul Holod (pe teritoriile județelor Bihor și Arad), se află sub cod galben, fiind posibile creșteri de debite și niveluri „ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte, cu depășiri ale cotelor de apărare”. 

Aceeași avertizare acoperă și anumite sectoare din bazinele hidrografice Tur, Crasna, Someş, Mureş și Timiş, precum și din Crişul Alb, Bârzava, Moraviţa, Nera și Jiu.

Codul portocaliu vizează bazinul Tur, sectorul situat în aval de acumularea Călineşti Oaş (sector îndiguit - judeţul Satu Mare), respectiv Crasna, sectorul situat în aval de stația hidrometrică Craidorolţ (sector îndiguit - judeţul Satu Mare).

„Recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații”, au transmis reprezentanții Apelor Române.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!