Ritli Ladislau a depus, miercuri seară, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii. Noul ministru al Sănătăţii a rostit la ceremonia desfăşurată la Palatul Cotroceni ultima parte a jurământului de învestitură - "Aşa să-mi ajute Dumnezeu!" - atât în limba română, cât şi în limba maghiară.

"Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu! Isten engem úgy segéljen!", a spus Ritli Ladislau.

După depunerea jurământului în faţa şefului statului, noul ministru al Sănătăţii a dat mâna cu acesta. În finalul ceremoniei, preşedintele Traian Băsescu a avut o scurtă intervenţie.

"Nu am să spun nimic în afara a ceea ce am discutat înainte de învestirea dumneavoastră. Vreau să ştiţi că dau o atenţie deosebită evoluţiilor reformei în sistemul de sănătate. Vreau să înţelegeţi ceea ce precedesorul dumneavoastră nu a înţeles, că nu se pot da alţi bani la sănătate până când nu închidem robinetele prin care se scurg bani de la sănătate , dar nu înspre bolnavi, ci înspre alte direcţii. Vă doresc mult succes în îndeplinirea mandatului", a spus Traian Băsescu.

La finalul discursului, şeful statului a anunţat că ceremonia s-a încheiat. "Ceremonia s-a încheiat, şampanie nu avem... austeritate", a punctat Băsescu.

Şeful statului a semnat, vineri, la propunea premierului, decretul de numire a lui Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Premierul Emil Boc a anunţat că noul ministru urmează să coordoneze şi activitatea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dar aceasta îşi va păstra calitatea de ordonator de credite.

Joi dimineaţa, Ritli Ladislau s-a deplasat la Ministerul Sănătăţii, unde va prelua sarcinile de la colegul Cseke Attila.