În curând, oferta gastronomică, de relaxare şi chiar turistică a Oradiei se va îmbogăţi substanţial, prin deschiderea primului restaurant-lounge de pe malul Crişului Repede.

Schiţele proiectului arată că restaurantul va fi unul nemaivăzut, având o terasă în consolă, precum şi o zonă de lounge în aer liber, cu mese, şezlonguri şi chiar baldachine. La aşa o construcţie, şi mâncarea va fi pe măsură, având specific mediteranean...

Relaxare lângă apă

Monotonia clasicelor terase şi restaurante înghesuite în centrul urbei va fi spartă, în prima parte a anului viitor, de inaugurarea primului restaurant-lounge din Oradea. Şi nu oriunde, ci într-o locaţie inedită, pe malul drept al Crişului, între hotelurile Continental Forum şi DoubleTree by Hilton. Simulările făcute după proiectul arhitectului Daniel Bocuţ prevestesc apariţia unei oaze de relaxare în mijlocul naturii, perfectă pentru numeroase ocazii.

Complexul, aflat în construcţie într-un stil arthitectural modern, dar în acelaşi timp elegant, va cuprinde un restaurant deosebit, cu 120 locuri, gândit pentru a complimenta zona verde ce-l înconjoară. Totodată, va avea o terasă închisă, construită în consolă, care se sprijină pe taluzul râului şi iese peste apă, ce va putea găzdui, în plus, 100 de persoane.

Localul va fi completat de o zonă de lounge în aer liber, amenajată printre copacii seculari, ce va avea propriul bar, mese, şezlonguri şi baldachine, astfel încât clienţii să se poată relaxa cu vedere spre Criş şi scutiţi de zgomotul oraşului. Zona de lounge va putea deservi circa 180 de persoane.

Tentaţii culinare

Dar nu numai aspectul deosebit al restaurantului va aduce ceva nou în oraş, ci şi oferta gastronomică a acestuia. La localul de pe malul Crişului Repede, clienţii se vor putea bucura de preparate specifice bucătăriei mediteraneene, precum şi de gastronomia moleculară, în timp ce produsele de patiserie vor fi făcute de specialişti aduşi din Franţa.

Noul restaurant-terasă se doreşte atractiv şi ofertant pentru orice moment al zilei şi săptămânii. Aşadar, orădenii şi turiştii vor putea să-şi înceapă ziua aici cu un mic dejun copios, ale cărui vedete vor fi specialităţile franţuzeşti, să ia o cină romantică sau să participe la brunch-urile de duminică dedicate familiei, ori pur şi simplu să se relaxeze şi să danseze după cină privind un concert în aer liber, în lounge-ul înconjurat de verdeaţă.

Deschiderea ineditului restaurant, care va avea şi locuri de parcare pentru clienţi, este programată pentru prima parte a anului viitor. Atunci orădenii vor putea simţi cum e să iei cina pe malul apei, la fel ca-n orice mare oraş occidental, dar la ei acasă...