Roata-carusel înaltă de 27 de metri adusă în premieră în România la Târgul de Crăciun din Oradea a fost pusă, joi, în funcţiune, la 7 zile după inaugurarea târgului din Piaţa Unirii. Roata a pornit cu întârziere fiindcă procesul de autorizare a fost unul anevoios.

"Așteptarea a luat sfârșit! Roata-carusel a pornit, așa că vino numaidecât în Piața Unirii să te bucuri de cea mai frumoasă priveliște asupra Târgului de Crăciun Oradea", au anunţat, joi seara, reprezentanţii APTOR (Visit Oradea) pe Facebook.

Considerată vedeta Târgului de Crăciun din acest an din Oradea, roata-carusel a fost amplasată la intersecţia Pieţei Unirii cu strada Iuliu Maniu. Luminile i-au fost aprinse încă de la inaugurarea festivalului, însă orădenii şi turiştii nu s-au putut bucura de ture în carusel până joi. 

"Deoarece producătorul slovac al instalaţiei nu a transmis până în acest moment toate documentele necesare autorizării, în acest sfârşit de săptămână roata nu va putea fi pusă în funcţiune. Conform legislaţiei în vigoare, chiar şi în condiţii tehnice optime, cum este roata din Piaţa Unirii, fără documentaţia completă de la producător nu poate primi autorizaţia de funcţionare ISCIR. Depunem toate eforturile pentru a primi în cel mai scurt timp documentaţia ştampilată şi avizată de producător şi a o traduce, astfel încât săptămâna viitoare vizitatorii Târgului de Crăciun din Oradea să se poată bucura de o privelişte şi o experienţă unică", transmiteau, vinerea trecută, reprezentanţii APTOR. 

Caruselul cel alb va rămâne la Oradea până după sărbători, chiar şi în primele zile ale anului viitor.

Preţul unei ture este de 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.