Robert Cazanciuc, secretar general al Ministerului Afacerilor Externe, a fost nominalizat pentru preluarea portofoliului Justiţiei, deţinut interimar de premierul Victor Ponta. Joi, Cazanciuc şi-a dat demisia din magistratură, iar CSM a luat act de aceasta.

"Am discutat azi cu Traian Băsescu, pentru că preşedintele trebuie să accepte cererea de numire în funcţie. L-am informat, nu a avut nicio obiecţie", a declarat primul-ministru.

Potrivit acestuia, Robert Cazanciuc este o soluţie potrivită pentru a asigura stabilitatea în sistem. "Este magistrat, mi-am dorit să asigurăm o stare de stabilitate la ministerul Justiţiei", a adăugat Ponta. Premierul a respins infromaţiile conform cărora ar fi naşul de cununie al lui Robert Cazanciuc.

Robert Cazanciuc a intrat în magistratură, ca procuror încă din anul 1995, iar din 1998 a activat în Parchetul General.

Ulterior a lucrat în mai multe ministere, iar în perioada 2001 - 2004 a fost director general şi subsecretar de stat în cadrul Corpului de Control al primului ministru. La vremea respectică a fost, deci, subordonat lui Victor Ponta, care era șeful Corpului de Control. Din mai 2012, Robert Cazanciuc este secretar general al MAE.