După ce în cursul dimineţii a publicat pe blogul personal un text intitulat "Mărturisire şi spovedanie", Robert Turcescu a anunţat duminică seară, în direct, la postul B1, că postarea îi aparţine, că se simte împăcat şi că de luni nu va mai realiza emisiunea "Sub semnul întrebării" până când judecătorii, la dispoziţia cărora se pune, nu se vor pronunţa cu privire la vinovăţia sa, scrie gandul.info.

"Da, am fost lt -colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre ştatele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit", a scris duminică jurnalistul Robert Turcescu pe blogul personal. "Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intimpla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor", a scris Robert Turcescu.

Postarea însoţită de copia ale unui livret militar cu fotografia lui (folosită în promovarea emisiunii sale tv) şi două ştate de plată a fost distribuită şi pe contul personal de Facebook dând naştere la o dezbatere pe reţeaua de socializare.

Jurnalistul a refuzat să răspundă întrebărilor postate de către utilizatorii reţelei şi şi-a ţinut închis telefonul. În cursul serii a apărut la emisiunea Sorinei Matei, de la B1, unde a stat doar 20 de minute şi a vorbit despre mântuire, Dumnezeu, judecată şi dreptate.

"Nu vă dau nicio explicaţie. Toate documentele le voi aduce în faţa judecătorilor ca să se facă lumină. Trebuie să se ajungă la un proces. De un singur lucru mă rog la Dumnezeu acum: să am un judecător drept", a spus acesta.

Turcescu a susţinut în emisiune că nu a fost şantajat şi nici ameninţat.