"Azi, 16.08.2010, anunţ public demisia mea din Realitatea Media", a scris Robert Turcescu pe Twitter. O oră mai târziu, jurnalistul şi-a explicat decizia pe larg, scriind pe blogul său personal.

"Pentru mine a sosit vremea să deschid un alt capitol. Nu-mi fac iluzii şi nici planuri în care să încapă cuvinte precum "mai bine" sau "mai rău". Dar simt de ceva vreme că e momentul pentru o nouă provocare pe care înţeleg să mi-o asum dincolo de calcule financiare sau doctrinare. Nu ştiu, acum, când scriu aceste rânduri, încotro mă îndrept şi nici care sunt provocările viitorului imediat", precizează Turcescu.

Robert Turcescu a mai notat că pleacă fără resentimente din trustul pentru care a lucrat timp de şapte ani: "Plec din Realitatea Media privind fără mânie înapoi, deşi se poartă de ani buni scandalul public şi aruncatul cu lături".

Turcescu şi-a început cariera în anul 1993, ca redactor la "Curierul Naţional". În anii următori, a lucrat la publicaţii ca Ziua şi Evenimentul Zilei. Până în anul 2000, acesta a fost reporter, apoi redactor-şef la "Radio Total". La "Europa FM", Turcescu a activat ca redactor-şef şi a realizat emisiunea "România în direct".

Din 2003, Robert Turcescu a început colaborarea cu Realitatea TV. În acelaşi an, a început să scrie şi la revista "Dilema". Între 2004 şi 2005, Turcescu a fost redactor-şef la "Cotidianul".

Din anul 2008, Robert Turcescu a ocupat funcţia de director executiv la postul de radio "Realitatea FM".