Faimoasă nu pentru rezultate științifice deosebite, ci pentru că la începutul anilor 2000 a fost primul universitar român condamnat penal pentru plagiat, fosta decăniță a Facultății de Textile din Oradea, Daniela Ionescu, nu are noroc să se îmbogățească peste noapte.

Concediată de Universitate în 2016 și reangajată anul trecut, după ce a câștigat definitiv un proces prin care contestase măsura, căci fusese prost făcută de sorbonei, Ionescu nu s-a mulțumit să încaseze salariile din cei cinci ani, plus dobânzi, ci a cerut, tot printr-un proces, să primească și daune morale în valoare de un milion de lei.

Pretenția i-a fost respinsă săptămâna trecută, când Judecătoria Oradea s-a pronunțat în cauză și a acceptat să oblige Universitatea să-i plătească doar contravaloarea cheltuielilor de judecată, în cuantum de 2.400 lei, nu și suma uriașă solicitată.

Deocamdată, sentința nu este definitivă și, cel mai probabil, va fi atacată de Daniela Ionescu, obișnuită cu procesele de lungă durată. Doar n-o să lase milionul să-i scape așa ușor printre degete...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!