Membrii Robotics Club Oradea, clubul înfiinţat de Departamentul de Mecatronică al Facultăţii de Ingineria Managerială şi Tehnologică (IMT) Oradea, s-au întors cu două premii importante de la o competiţie internaţională care s-a desfăşurat în weekend la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis de clubul de robotică, competiţia s-a numit RoboChallenge şi a adunat peste 900 de participanţi, din 19 ţări.

Din partea clubului orădean, care este finanțat de Celestica, au fost prezenţi 17 participanţi, organizaţi în mai multe echipe.

Dintre aceştia, echipa Dacia Liberă, formată din studentul Robert Kopanyi şi elevii Mario Brata şi Antonia Ciobanu, a reuşit să obţină premiul I la proba de Humanoid Robot, dedicată aparatelor umanoide miniaturale.

Alte două premii au fost câştigate de echipa Tap, formată din studenţii Ilie Cuciula, Cristian Băloi, Bogdan Popa, Ana Ciucla, şi cadrul didactic de la IMT Daniel Anton.

Aceştia au obţinut premiul II la proba Humanoid Robot şi premiul I la Humanoid Sumo, cea din urmă presupunând lupta roboţilor unu la unu, asemenea coloşilor japonezi.

"În Oradea se află un adevărat potenţial de talent, iar, deşi cultura competiţiilor robotice a început să prindă contur în 2010, abia din 2018 am început să obţinem locuri pe podium în cadrul celor mai importante competiţii de robotică la nivel mondial. Sperăm că aceste performanţe vor atrage sprijinul unui număr tot mai mare de angajatori, şi totodată ne aşteptăm ca aceste competiţii să contribuie la formarea unor ingineri competenţi pentru industrie", a transmis preşedintele clubului, Flaviu Birouaş, potrivit comunicatului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!