Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că Mihai Fifor (foto) va prelua portofoliul de la Ministerul Apărării, urmând ca, în locul său la Ministerul Economiei să fie deputatul Gheorghe Şimon.

"Este un om responsabil", a spus, potrivit Digi24.ro, liderul PSD, Liviu Dragnea, despre Fifor. Acesta a adăugat că, în timp ce Fifor a condus portofoliul Economiei a lucrat îndeaproape cu Ministerul Apărării.

În altă ordine de idei, preşedintele PSD a mai anunţat că Adrian Ţuţuianu, fostul şef al MApN, nu va rămâne preşedintele comisiei de control a SRI, în locul lui urmând să fie numit Claudiu Manda.

Digi24.ro notează că Mihai Fifor este cunoscut ca fiind un apropiat al lui Liviu Dragnea. El este şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, dar şi fost preşedinte al comisiei parlamentare pentru alegerile prezidenţiale din 2009. În 2015, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat instalarea lui Fifor la Transporturi pe motiv că nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării unui domeniu aşa de complex. 

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, propunerile vor fi oficializate în Biroul Permanent Naţional al PSD, întrunit marţi.

Conform CV-ului postat pe pagina oficială a Camerei Deputaţilor, Gheorghe Şimon s-a născut în 1 ianuarie 1961, în Vişeu de Sus. El este căsătorit şi are doi copii. Între 1983 şi 1988, a studiat la Institutul Politehnic Cluj Napoca, Facultatea de Mecanică.

Începând din 2000 şi până în prezent, Gheorghe Şimon este vicepreşedinte al PSD Maramureş. De-a lungul timpului, el a ocupat funcţiile de consilier local în cadrul Consiliului Local Vişeu de Sus şi consilier judeţean, la Consiliul Judeţean Maramureş.