Festivalul Thermal Days, aflat la prima ediție, a debutat cu succes, mai bine de 1.500 de persoane – bihoreni și turiști - adunându-se în parcarea nouă de la intrarea în Băile Felix pentru a se bucura de muzică, bere, vin sau deserturi tentante.

Prima seară a fost dedicată rockului, cu formația Compact, care a cântat din nou „pentru prieteni”, urmată pe scenă de Cargo, care a anunțat o „noapte cruntă de beție”, dar a și pornit o undă de melancolie cu „Dacă ploaia s-ar opri”.

Festivalul a fost introdus în calendarul evenimentelor din stațiune de Asociația de promovare a turismului în Băile Felix și Băile 1 Mai.

Sâmbătă seara, noua parcare din Felix s-a umplut cu public de toate vârstele, predominând parcă generațiile care au prins formațiile Cargo și Compact și-n plină glorie.

Primul concert al serii a fost susținut de Compact, iar solistul Paul Ciuci i-a încurajat pe toți cei prezenți să cânte referenele celebre - ce poartă cu ele și-un iz de nostalgie - ale pieselor „Fata din vis”, „Un alt început”, „Mi-e tare dor de tine” și „Cântec pentru prieteni”.

„Viața noastră este a noastră. Cântăm despre dragoste, prieteni și despre fetele din vis...”, a spus Paul Ciuci.

Cu-n sound electrizant, Cargo și-a făcut intrarea pe scenă în forță, iar Adrian Igrișan, zis „Baciu”, i-a luat tare pe cei din public: „Sunteți rock?”, i-a întrebat el, înainte de a începe concertul cu „Ziua vrăjitoarelor”. Cei din față n-au ezitat să cânte și să dea din cap și pe alte melodii, ca „Anarhia”, cea cu îndemnul ferm: „Noapte cruntă de beție până-n zori de zi să fie!”.

Cargo n-a lăsat în afara setlist-ului o piesă-cult pentru fanii formației: „Nu mai am țigări”. „Am zis că nu mai cântăm despre probleme, dar trebuie să cântăm despre aia cea mai importantă...”, a anunțat, spiritual, „Baciu”, înainte de a începe melodia.

Așteptată de mulți, piesa „Dacă ploaia s-ar opri” a fost cântată, cel puțin pe jumătate, de fani, iar asta la îndemnul solistului, care și-a aprins o țigară pe scenă și părea să savureze întreg momentul.

Prima ediție a Thermal Days continuă duminică, 13 august. Programul concertelor de pe scena din stațiune este următorul: Adrian Enache’s Project cu Rareş Varniote (ora 20.30), Lil’ Rose (ora 21.30) şi Direcţia 5 (ora 22.30). Intrarea este liberă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!