Publicul a ales rock-ul, vineri seară, în finala emisiunii "Vocea României", de la ProTv, astfel că Tiberiu Albu este câştigătorul marelui tofeu.

Spectacolul dat de cei patru concurenţi rămaşi în finală a fost unul grandios. Tiberiu Albu, antrenat de Tudor Chirilă, Aliona Munteanu - de Smiley, Maria Hojda - de Loredana, şi Anda Dumitriu - de Moga au reuşit să impresioneze publicul din sală, încântându-şi totodată mentorii.

La final, publicul a decis că Vocea României merită să fie Tiberiu Albu, care vineri seară a interpretat "The Phantom of the Opera", în duet cu  soprana Irina Baiant, şi "Ana", cea din urmă cu antrenorul său, Tudor Chirilă. Un moment care va rămâne în istoria show-ului a fost când Albu a interpretat "Stairway to heaven" şi a ridicat toată sala în picioare.

"A fost un moment în care credeam că visez! Încă nu m-am trezit! Sper că mâine dimineaţă să mă trezesc cu bucuria experienţei de azi. La Vocea României am realizat că imaginea are un rol foarte important, felul în care vorbeşti, cum te prezinţi. Este prima oară când am văzut o evoluţie personală atât de palpabilă. Sper să pot să fiu un om dinamic şi să continui cariera pe care am început-o!", a declarat, după ce a coborât de pe scenă Tiberiu Albu.

În vârstă de 22 de ani, câştigătorul va primi şi un premiu de 100.000 de euro.

"Sunt fericit pentru băiatul ăsta, sunt fericit şi pentru mine, că am reuşit să confirm împreuă cu el. Au fost nişte emoţii absolut incredibile. Cred că este o victorie a întregii echipe de producţie, dincolo de mine şi de Tibi, a terapeutei lui de Voce, doamna Gabriela Dutescu, a Agenţiei de Vise şi a echipei de acolo care l-a ajutat pe el foarte mult. Totuşi a contat vocea şi le mulţumesc celor de acasă că l-au votat pe Tibi şi le mulţumesc foarte mult că rock-ul revine, iar reţele sociale sunt în prim planul acestei schimbări.", a declarat la rândul său Tudor Chirilă.