Câţiva muzicieni de calibru din mai multe formaţii cunoscute, toţi absolvenţi ai Universităţii Politehnice Timişoara, s-au reunit pentru a forma trupa RockIng, cu scopul de a celebra Centenarul UPT. Artiștii, între care se numără şi solistul trupei orădene Celelalte Cuvinte, Călin Pop, au lansat piesa "100 de ani".

Potrivit Pressalert.ro, proiectul coordonat de realizatorul muzical Bogdan Puriş de la Radio Timişoara, şi el absolvent al UPT, a presupus pregătirea şi interpretarea pe scenă a 15 hituri celebre ale grupurilor în care au cântat membrii formaţiei, plus o piesă nouă, "100 de ani".

Ea este interpretată, pe lângă Călin Pop, de Mircea Baniciu, Teodor Pop, Valentin Potra, Tiberiu Bako şi Octavian Horvath. Compoziţia îi aparţine lui Călin Pop, iar textul a fost "năşit" de Robert Şerban cu adăugiri de Octavian "Vita" Horvath. Videoclipul a fost realizat de Ovidiu Novac, iar inginerul de sunet a fost Uţu Pascu.

Miercuri, 11 noiembrie, de la ora 20, muzicienii din proiectul RockIng au pregătit pentru toţi iubitorii de muzică din ţară un concert online, în care vor interpreta, pe lângă piesa compusă special pentru această ocazie, şi câteva melodii din repertoriul unor trupe autohtone, într-o manieră inedită.

"Gaşca "RockIng" va susţine un live stream, miercuri, de la 8 seara. Vă aşteptăm pe coordonatele Teleuniversitatea Timişoara", le-a transmis fanilor solistul de la Celelalte Cuvinte.