Romana Fărcaş nu renunţă la visul de face carieră în televiziunile naţionale. Studentă la masteratul în "Producţie media" al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Romana s-a înscris la preselecţiile desfăşurate în cinci oraşe ale ţării pentru emisiunea-concurs "Next Diva", difuzată la Euforia TV.

Din cele 400 de participante, orădeanca a obţinut unul dintre cele 27 de locuri în finala concursului, filmat în format de reality-show. "Am mers la preselecţia de la Timişoara pentru că am ratat-o pe cea din Cluj şi am fost aleasă", a afirmat fosta angajată a televiziunii locale TVS, unde a moderat emisiuni precum "Cappucino de dimineaţă", "Supermarket TVS" şi "Romana live".

În prima emisiune difuzată pe 22 martie la Euforia TV, publicul a putut-o vedea pe Romana la preselecţii, obţinând acordul juriului de a fi printre finaliste. "M-am înscris la emisiune pentru că îmi doresc să lucrez în televiziune la nivel naţional. Aşa îmi va fi mai uşor să obţin oferte pentru că voi fi văzută", a mai spus Romana. Orădeanca spune că televiziunea este prioritatea ei, însă nu ar refuza nici o ofertă de a juca într-un serial sau film artistic.

Marele premiu al emisiunii, difuzate în fiecare marţi de la ora 20, este tocmai un job de prezentatoare a unei emisiuni la Euforia TV.

Până la terminarea filmărilor, Romana locuieşte într-o vilă în Bucureşti alături de celelalte 26 de finaliste, fiind filmată de dimineaţa până seara în timpul provocărilor şi activităţilor la care fetele participă. Totuşi, fotbalistul echipei CFR Cluj Ioan Hora nu are o problemă cu acest lucru, ci îşi încurajează iubita. "El mă susţine şi are încredere în mine. Şi el mi-a spus să încerc", a mai spus Romana Fărcaş.