Românca dată dispărută de autorități în urma avalanșei care a îngropat în zăpadă în hotelul Rigopiano din Munţii Gran Sasso, din Italia, a fost găsită. Se pare că şi unul dintre cei doi copii ai ei, un băiețel, a fost salvat de forțele de intervenție, în vreme ce, deocamdată, nu se știe nimic de celălalt copil, o fetiță, care ar fi căutată în continuare de salvatori.

În total, opt persoane au fost scoase în viaţă vineri la prânz de sub ruinele Hotelului Rigopiano, situat în localitatea Farindola (regiunea Abruzzo), la 42 de ore după avalanşă. Persoanele scoase în viaţă sunt trei bărbaţi, trei femei şi doi copii.

Soţul româncei a povestit pentru presa italiană că a părăsit hotelul singur cu puţin timp înainte de producerea avalanşei. El a mers să ia ceva de la maşină, automobilul fiind parcat la o distanţă destul de mare de complexul hotelier, în vreme ce soția și copiii rămăseseră în clădire. În timp ce el era plecat s-a produs avalanşa care a îngropat hotelul de patru etaje în zăpadă.

Bărbatul a fost găsit în zăpadă de echipele de salvare. El a povestit că a încercat să îi contacteze, dar fără succes, şi că nu ştia ce s-a întâmplat cu familia sa.