Doi dintre membrii familiei date dispărute în urma atacurilor teroriste de la Nisa au fost găsiţi şi identificaţi, fiind internaţi în spitale din Franţa. Este vorba de mamă, Andreea Coman, şi băieţelul ei în vârstă de 8 ani.

Potrivit Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe cei doi se află în stare gravă, dar stabilă. Medicii au catalogat evoluţia stării de sănătate a băieţelului drept fiind una "pozitivă".

Mama lui a fost găsită duminică, tot într-un spital. "În continuarea comunicărilor referitoare la atacul de la Nisa şi a situaţiei celor doi cetăţeni români daţi dispăruţi, Ministerul Afacerilor Externe informează că mama minorului a fost identificată la un spital din Nisa. Potrivit medicilor, starea de sănătate a mamei minorului este destul de gravă, dar stabilă", au anunţat reprezentanţii MAE.

Demersurile au fost realizate cu sprijinul ambasadorului României în Franța aflat la faţa locului şi al reprezentantului Consulatului General al României la Marsilia. "Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate", se mai precizează în comunicat.

Autorităţile în caută încă pe tatăl băieţelului, Cristian Coman. 

Fotografia celor trei a fost postată sâmbătă pe pagina SOS Nice, înfiinţată cu scopul de a ajuta la adunarea de informaţii despre victimele atacului terorist de la Nisa care nu fuseseră găsite.

Sărbătoarea de Ziua Națională a Franței de la Nisa s-a transformat într-o tragedie în noaptea de 14 spre 15 iulie, după ce un camion a intrat cu viteză în mulțimea adunată pentru a vedea artificiile. Acesta a lovit sute de participanţi. În urma atacului terorist au murit peste 80 de persoane şi ale peste 200 au fost rănite. 

Potrivit Mediafax, ucigaşul, cetăţeanul francez de origine tunisiană Mohamed Lahouaiej Bouhlel, era căsătorit şi avea trei copii. Acesta se afla la bordul unui camion frigorific de 25 de tone, cu care a secerat mulţimea adunată să celebreze ziua naţională a Franţei, în Nisa. El a reuşit să păcălească autorităţile spunându-le că este un furnizor de îngheţată.