Echipa de baschet feminin junioare a României a pierdut şi ultimul joc pe care l-a disputat la Oradea în grupa principală E a Campionatului European, Divizia A.

Evoluând în compania Poloniei, reprezentativa tricoloră îşi punea mari speranţe într-o victorie care să o salveze totuşi de la ultimul loc din serie. Chiar dacă au început destul de bine jocul, terminând în avantaj primul sfert, cu scorul de 17-9, tinerele jucătoare din echipa română s-au stins încet, încet.

Au pierdut sfertul al II-lea, cu 13-16, apoi şi pe cel de-al treilea, şi mai drastic, cu 12-24, pentru ca în ultimele 10 minute, în ultimul sfert de joc, să încerce să mai recupereze din diferenţă şi să întoarcă, din nou, soarta partidei. Atât doar că a fost prea târziu şi, chiar dacă aceste ultime minute şi le-au adjudecat, cu scorul de 9-4, a fost prea puţin, fiindcă, la final, tabela de marcaj indica scorul general de 53-51, în favoarea baschetbalistelor poloneze.

De această dată nu a mai fost Sonia Ursu cea mai eficace jucătoare română, cu doar 5 puncte la activ, ea fiind întrecută de L. Pal, autoare a 17 puncte, O. Baluta, cu 11, şi de A. Grigore, marcatoare a 6 puncte.

De la echipa adversă s-au remarcat, în special, K. Szybala, care şi-a trecut în cont 11 puncte, şi M. Skrzecz, autoare a 10 puncte.

Din păcate, în cadrul grupei E reprezentativa ţării noastre nu a reuşit nicio victorie şi s-a clasat pe ultimul loc în serie, urmând a lua drumul jocurilor pentru locurile 9-12.

Lipsa de valoare şi combativitate a echipei României, comparativ cu a marii majorităţi a celorlalte formaţii participante la această competiţie, nu a putut fi suplinită, din păcate, de avantajul terenului propriu.

Şi totuşi, primul meci, cel cu Rusia ne-a salvat până la urmă, prin această victorie, echipa ţării noastre rămânând în divizie pe mai departe, fapt care constituie o performanţă, fiind o premieră pentru echipa feminină sub 18 ani a României să evolueze doi ani consecutiv în primul eşalon continental.


Tot la Arena "Antonio Alexe" s-au desfăşurat miercuri şi celelalte confruntări ale ultimei etape din grupa E. Acestea s-au încheiat cu următoarele rezultate:

Turcia - Slovenia 66-58
Spania - Suedia 58-47
Clasament final grupa E:
1. Spania 10 puncte
2. suedia 9 puncte
3. Turcia 8 puncte
4. Polonia 7 puncte
5. Slovenia 6 puncte
6. România 5 puncte


Sala Universităţii a fost, în schimb, miercuri, gazda jocurilor din grupa F. Acestea au avut ca rezultate următoarele scoruri:

Olanda - Italia 55-48
Franţa - Blgia 68-48
Serbia - Cehia 89-81
Clasament final grupa F:
1. Franţa 10 puncte
2. Belgia 9 puncte
3. Serbia 8 puncte
4. Olanda 7 puncte
5. Cehia 6 puncte
6. Italia 5 puncte

* Echipele clasate pe primele 4 locuri în cele două grupe, E şi F, s-au calificat pentru faza sferturilor de finală, în timp ce ultimele două clasate vor lua drumul meciurilor pentru locurile 9-12.


În grupa G, cea a evitării retrogradării, miercuri, în etapa a III-a, rezultatele consemnate au fost:
Rusia - Lituania 83-51
Slovacia - Ucraina 65-54
Clasament grupa G:
1. Slovacia 6 puncte
2. Rusia 5 puncte
3. Ucraina 4 puncte
4. Lituania 3 puncte

Joi este zi de pauză la Campionatul European de baschet feminin junioare sub 18 ani de la Oradea, urmând ca vineri să fie programate sferturile de finală şi alte jocuri pentru clasament, pentru poziţiile 9-16.