Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, un nou bilanţ al infectărilor cu Covid. Faţă de ultima raportare, de duminică, au fost înregistrate 3.240 cazuri noi, bilanţul total al infectărilor ridicându-se la nivel naţional la 306.991. România a trecut şi de pragul de 8.000 de decese, numărul total al acestora ajungând luni la 8.009 de persoane, dintre care 130 s-au stins în ultimele 24 de ore. Printre cele mai recente victime se numără şi o fetiţă de 4 ani care avea şi alte boli.

Situația în Bihor

Potrivit GCS, în Bihor au fost înregistrate, faţă de cea mai recentă raportare, încă 208 infectări noi în Bihor, cu 28 mai multe faţă de cifrele anunţate anterior de autorităţile locale.

Conform GCS, numărul total al diagnosticărilor din judeţ ar fi ajuns la 9.059, iar rata de incidenţă a cazurilor a ajuns la 5,52 la mia de bihoreni.

Judeţul se află tot pe locul 5 în ţară în cel din urmă clasament, după Sibiu (6,6), Sălaj (6,59), Cluj (6,34) şi Timiş (6,25), fiind urmat, pe locul 6, de judeţul Alba (5,47).

Cel mai probabil diferenţele dintre raportări sunt date de orele şi de ritmul în care autorităţile centrale apucă să prelucreze în aplicaţiile specifice datele centralizate pe judeţe.

Vezi mai jos situația pe județe, conform GCS!

"Referitor la "cazurile noi nealocate pe judeţe", facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate şi centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică şi atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate", arată GCS.

Un nou copil răpus

În ce privește numărul deceselor, GCS arată că până astăzi, 8.009 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. Presa centrală notează că între cele 130 de decese (72 bărbați și 58 femei) înregistrate față de ultima raportare, se află și o fetiță de 4 ani, care avea și alte boli asociate.

GCS menționează că 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani. „Printre victimele anunțate azi se numără și o fetiță de doar 4 ani, din Iași, care suferea și de alte afecțiuni. Este al doilea astfel de caz, după ce un alt micuț de 4 ani s-a stins pe 11 octombrie, la Mureș”, detaliază jurnaliștii de la SpotMedia.ro.

Alte două decese au fost înregistrate oficial la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 24 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 45 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani. 127 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

Pe de altă parte, luni s-a înregistrat un nou record la Terapie Intensivă: 1076!

În unitățile sanitare de profil din toată țara, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 12.688.