Finala pentru locul 5 la Cupa Mondială de polo de la Oradea a fost echilibrată doar în primele 10-12 minute ale sale, timp în care România şi Australia s-au studiat îndelung, deşi se întâlniseră cu trei zile în urmă, în faza grupelor, victoria revenind atunci echipei Românie cu scorul de 11-9.

De data aceasta datele problemei erau altele pentru că în joc era ultimul loc care asigura prezenţa la Campionatul Mondial de la Shanghai 2011. Australia a condus cu 1-0 şi 2-1, după care România a trecut la timona jocului, reuşind să practice un joc defensiv de excepţie.

La pauza mare, România conducea cu 4-2 şi a reuşit să-şi păstreze ecartul de două goluri şi înaintea ultimului sfert. În ultimele opt minute românii au marcat de trei ori consecutiv şi au "ucis" meciul, stabilind echipa calificată direct la Campionatul Mondial, alături de cele patru semifinaliste: SUA, Croaţia, Spania şi Serbia, ultima fiind campioana lumii în exerciţiu.

De altfel şase din cele opt echipe prezente la Cupa Mondială de la Oradea vor fi prezente în 2011 la Campionatul Mondial, pentru că şi China, ocupantă a locului şapte la Oradea (după 20-5 cu Iranul), va fi prezentă, în calitate de ţară gazdă.


România - Australia 9-5 (1-1, 3-1, 2-2, 3-1)

ROMÂNIA: Stoenescu, Drăguşin - Radu Cosmin, Buşilă 1, Alex Matei, Iosep 3, Tibi Negrean 1, Dmitri Goanţă 2, Andrei Creţu, Diaconu 1, Ramiro Georgescu 1, Chioveanu, Kadar Kalman. Antrenori: Istvan Kovacs şi Ladislau Balanov.

AUSTRALIA: Stanton, Dennerley - Campbell 1, Baird, O'Halloran, Maitland, Martin 1, Younger, McGregor 3, Swift, Howden, Cotterill, Miller. Antrenori: Fox John şi Oberman Paul.


Rezultate

finala pentru locurile 7-8: China - Iran 20-5
finala pentru locurile 5-6: România - Australia 9-5

Programul finalelor:

16:00 finala mică: Spania - SUA
17:30 finala mare: Serbia - Croaţia