După un meci dramatic, încheiat abia după ce s-au înscris 23 de goluri la loviturile de departajare, echipa României a devenit, sâmbătă seara, campioană mondială la minifotbal, după ce a învins-o pe cea din Kazahstan. 

Protagonistul finalei desfășurate în Dubai a fost un fotbalist orădean, Marius Balogh, care a înscris ambele goluri ale României din timpul regulamentar de joc, primind la final trofeul „Gheata de Aur”.

La scorul de 2-0 pentru Kazahstan, când finalul partidei era aproape, s-a dictat un penalty pentru România. Eurosport.ro notează că acesta a fost executat de Marius Balogh în minutul 49, deci cu doar un minut înainte ca timpul regulamentar de joc să se termine. 

Când mulți nu mai sperau în asta, în minutul 50+2, tânărul jucător orădean a oferit echipei sale o șansă la câștigarea trofeului. Marius Balogh a înscris după un șut, descris de presa sportivă ca fabulos, la colțul scurt.

S-a mers astfel în prelungiri și s-a ajuns la loviturile de departajare. Tensiunea a fost resimțită nu doar de jucători, ci și de suporterii de acasă. 

În fine, România a reușit să câștige finala, după ce scorul la penalty-uri a fost de 12-11. Golul final, care a consfințit victoria importantă a românilor, a fost înscris de Bogdan Covaci.

Județul Bihor a mai fost reprezentat în finala Campionatului Mondial de alți doi jucători: Andrei Șumălan și Andrei Ferik. Atât cei doi, cât și Balogh au înscris la loviturile de departajare. 

Potrivit Eurosport.ro, Marius Gabriel Balogh este, la 23 de ani, cel mai tânăr component al lotului național la Campionatul Mondial de minifotbal, care s-a desfășurat în Emiratele Arabe Unite. 

Cu șase goluri marcate în total la turneul final din Emiratele Arabe Unite, Marius Balogh a primit „Gheata de aur”, trofeul acordat golgheterilor, în timp ce portarul Dragoș Nițu a fost desemnat cel mai bun jucător al campionatului. 

(sursa foto: Muscalu Dragos / Facebook)

Este pentru prima dată în istoria României când este obținut acest titlu mondial, după 6 europene și după două medalii de bronz cucerite în 2015 și 2019.


Lotul României la Cupa Mondială:

Portari: Ionuț Neacșa – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureș) Dragoș Nițu – 28 ani (Reggio Liriada Brașov) Laszlo Klein – 47 ani (Nova Vita Târgu Mureș) Jucători: Vasile Pop – 32 ani (Sam Vig CCM Bistrița) Mircea Popa – 35 ani (Juventus Sibiu) Andrei Bâlea – 30 ani (Nova Vita Târgu Mureș) Mircea Ungur – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureș) Andrei Nemițanu – 30 ani (Glissando Timișoara) Vlad Mocanu – 24 ani (Premier Iași) Bogdan Covaci – 34 ani (Sam Vig CCM Bistrița) Andrei Ferik – 25 ani (Bad Boys Oradea) Saron Chirică – 30 ani (Old Boys București) Marius Balogh – 23 ani (Bad Boys Oradea) Andrei Șumălan – 29 ani (Bad Boys Oradea) Gabriel Dumitrașcu – 23 ani (Chedra TAX Ploiești) Alex Borceanu - 38 ani (Ajax Dulcisimo Galați).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!