Lotul naţional de taekwon-do al României, compus din 21 juniori, 27 seniori, 8 antrenori şi 1 arbitru, printre care şi câţiva orădeni, a luat parte în perioada 27-31 mai la Campionatul Mondial de Taekwon-do de la Jesolo, din Italia.

Bilanţul Campionatului a evidenţiat forma foarte bună a sportivilor români, care au reuşit o premieră: aceea de a plasa România pe locul 2 în clasamentul pe naţiuni, din totalul celor 55 de ţări participante, după Noua Zeelandăşi înaintea Poloniei.

În total, lotul României a obţinut 13 medalii (pe individual şi pe echipe), dintre care 9 au fost de aur, 2 de argint şi 2 de bronz, surclasând, astfel, naţiuni puternice precum: Germania, Polonia şi Norvegia.

Dintre sportivii orădeni, cele mai bune rezultate le-au înregistrat: Cătălin Topai, cu echipa masculină de seniori la tehnici speciale, Vlad Găvruţa, cu echipa masculină de juniori la tehnici speciale, Berei Nikolett şi Noaghi Evelin, cu echipa feminină de senioare la spargeri de forţă, toţi situaţi pe primul loc şi medaliaţi cu aur.

Dacă Vlad Găvruţa şi Cătălin Topai reprezintă clubul Tae Kyon Oradea, Berei Nikolett este legitimată la CS Wolf Oradea, iar Noaghi Evelin la West Team Oradea.

În preajma podiumului de premieră s-au situat şi Sabin Ţaţu, de la West Team, clasat al cincilea în cadrul probei individuale de luptă seniori masculin, -85 kg, şi Cătălin Topai, de la Tae Kyon, clasat al şaselea la individual tehnici speciale seniori.

"Este o performanţă incredibilă a sportului românesc, a taekwon-do-ului şi a muncii asidue depuse de sportivi, antrenori şi de membrii din conducerea Federaţiei Române de Taekwon-do ITF, în frunte cu preşedintele Cosmin Oprescu. Rezultatele de excepţie obţinute de sportivii români sunt o dovadă în plus a valorii taekwon-do-ului românesc. Imnul României a răsunat de atâtea ori în cadrul ceremoniilor de premiere din Italia, inspirând sentimentul de mândrie naţională", a declarat antrenorul orădean Alexandru Sas.