Echipa de handabal masculin a României a fost nevoită să muncească serios pentru a trece de ambiţioasa formaţei a Belarus. Timp de o repriză jucătorii români au alergat după egalarea pe care au obţinut-o în ultimele secunde,19-19, Georgescu fiind cel care a a marcat în această perioadă nu mai puţin de 9 goluri în poarta adversă. A fost o repriză în care apărarea a fost mereu prinsă pe picior greşit, iar portarul Irimuş n-a reuşit nici el să se facă remarcat.

La revenirea pe teren, România a reuşit ca numai în 7 minute să se distanţeze pe tabela de marcaj, scor 24-21, principalul artizan fiind Popescu, autor a cinci intervenţii în faţa atacurile echipei adverse.

Introducerea în teren a lui Mureşan s-a dovedit inspirată. Patru aruncări consecutive încheiate cu gol a făcut ca diferenţa de scor să crească la 9 goluri, 33-24, suficient pentru ca până la final să nu se mai consemneze decât o încercare disperată a adversarilor de a reduce din handicap.

Scorul final, 37-33, instalează echipa României pe primul loc în clasamentul provizoriu, meciul decisiv urmând să aibă loc sâmbătă, de la ora 12, când adversară îi va fi naţionala Tunisiei.

În timpul pauzei dintre cele două reprize a avut loc premierea a 13 foşti internaţionali români care au îmbrăcat cel puţin de 100 de ori tricoul României: Nicolae Munteanu, Mitică Berbece, Alexandru Dedu, Cezar Drăgăniţă, Ion Mocanu, Iulian Alexandru, Adi Popovici, Ionel Radu, Titel Răduţă, Rudi Stănescu, Eliodor Voica, Sorin Toacsen şi Vasile Stângă au fost premiaţi de către preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Gheorghe Gaţu, care le-a înmânat diplome şi plachete omagiare.


Romania: Ghionea Valentin (3), Florea Aurel (7), Stamate Iulian (1), Savenco Andrei (2) Simicu Alexandru (1), Novanc Marius, Fenici Cristian (3), Ciobanu Ionuţ, Stamate Alexandru (2), Hagiu Doru (1), Popescu Mihai, Georgescu Ionuţ (9) , Mureşan Daniel (4), Sabou Alexandru (2), Toma Laurenţiu (1), Criciotoiu Bogdan 1.

Antrenori: Vasile Stângă şi Nicolae Munteanu.