Ziua de sâmbătă a adus proteste în mai multe oraşe. Mii de oameni au ieşit în stradă în toată ţara pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de noul proiect al legii sănătăţii, dar şi faţă de demisia subsecretarului de stat Raed Arafat, responsabilul cu medicina de urgenţă în Ministerul Sănătăţii şi mai ales faţă de preşedintele Traian Băsescu.

La Bucureşti, dar şi în marile oraşe (Oradea, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara, Constanţa, Iaşi, Craiova), au avut loc mitinguri.

Şi în Capitală, a doua zi de protest a început ca o mişcare de solidaritate faţă de medicul Raed Arafat şi nemulţumire faţă de noul proiect al legii sănătăţii, dar ulterior, oamenii şi-au amintit toate problemele, inclusiv de pensii şi de salariile mici, iar manifestarea a degenerat.

Pe tot parcursul zilei, bucureştenii s-au strâns în Piaţa Universităţii, purtând bannere pe care sătea scris "Pentru dreptate şi onoare nu avem nevoie de autorizaţie", protestul fiind, în primă fază, paşnic. Spre seară, mii de persoane de agitau deja în Piaţa Universităţii. O parte dintre protestatari a pornit, alături de jandarmi, spre Palatul Controceni, un bulevard (Nicolae Bălcescu) fiind blocat. La Cotroceni, protestatarii au scandat "Ieşi afară, javră ordinară!", "Hoţii!" şi "Demisia!" şi au izbucnit incidente cu jandarmii, după ce protestatarii au ieşit în bulevard, blocând traficul rutier.

Întorşi în Piaţa Universităţii, oamenii au continuat să protesteze violent şi sâmbătă seară. Între ei se numără şi suporteri ai unor echipe de fotbal, care au folosit petarde, au dat cu pietre şi cu fumigene în jandarmi, care s-au echipat cu căşti de protecţie.

Trei jandarmi şi un jurnalist au fost răniţi în urma altercaţiilor, iar Ambulanţa a fost chemată să intervină şi la alte câteva cazuri.

UPDATE: În final, 41 de persoane au fost ridicate şi duse la audieri de poliţişti.