Reprezentativa României a învins, vineri, la Istanbul, cu scorul de 1-0 (1-0), selecţionata Turciei şi a obţinut a treia victorie consecutivă în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, făcând un pas uriaş spre calificare. Unicul gol al partidei a fost marcat de Grozav, în minutul 45+1.

Pe lângă faptul că a primit cele trei puncte foarte importante, jocul echipei naţionale a României a fost foarte solid, turcii neavând ocazii importante la poarta lui Tătăruşanu.

Astfel, echipa naţională a României abordează meciul de marţi cu Olanda cu maximum de puncte după trei meciuri. Turcia pare ieşită din lupta pentru calificare, după ce a înregistrat două înfrîngeri în cele trei meciuri de pînă acum.

Selecţionerul Victor Piţurcă este de părere că în acest moment Turcia este scoasă din lupta pentru calificare, dar următoarele două partide vor decide exact candidatele care mai rămîn în luptă.

"Am făcut un meci excepţional.Puteam să mai marcăm, dar rămân cele trei puncte care vor cîntări enorm. Am jucat perfect. Am făcut faza de apărare perfect, mijlocul a mers perfect, iar contraatacurile şi atacurile noastre au fost mereu periculoase. Am scos Turcia din luptă, dar contează foarte mult şi următoarele meciuri. Avem nevoie să ne refacem cât mai repede. Olandezii sînt puternici din punct de vedere fizic", a declarat Victor Piţurcă la TVR 1.

TURCIA: Volkan - Gökhan Gönül, Semih, Ömer Toprak, Hasan Ali - Mehmet Topal, Emre - Hamit, Arda, Sercan Sararer - Umut Bulut
ROMÂNIA: Tătăruşanu - Tamas, Chiricheş, Goian, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje, Stancu, Grozav - Marica

Presa turcă a notat, după înfrângerea din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, că echipa Turciei a primit "o palmă" din partea tricolorilor, menţionând şi "o tortură naţională" şi "un rezultat neaşteptat în Kadikoy".