Din meci decisiv pentru calificarea la turneul final al Ligii Mondiale, partida dintre România şi Turcia s-a transformat într-un meci amical în care surpriza plăcută au fost poloiştii turci. Aceştia au oferit o replică peste aşteptări, în condiţiile în care România a prestat un joc neaşteptat de slab. Numai diferenţa de valoare a făcut ca România să se impună în cele din urmă cu 13-10.

România a beneficiat de trei aruncări de penalitate, din care au transformat două, însă spectatorii orădeni aşteptau altceva de la echipa română.

Naţionala de polo a României, cel mai bine clasată echipă din sportul românesc, a ratat calificarea la turneul final al Ligii Mondiale, unde vor fi prezente cele două echipe calificate din grupa a 3-a, Serbia, campioana lumii şi vicecampioana mondială, Spania.


Caseta tehnică

România - Turcia 13-10 (3-2, 5-4, 2-1, 3-3)

România: Stoenescu, Drăguşin - Popoviciu, Negrean 2, Diaconu 1, Câmpianu 1, Buşilă, Goanţă 3, Matei 2, Chioveanu 1, Georgescu 1, Ghiban 1, Kadar 1. Antrenor: Istvan Kovacs

Turcia: Sezer - Okman 4, Gunkut, Coskun, Kiziljan, Gagatai 1, Purutcouglu, Sonmez 2, Beskardesler 2, Goven, Hantai 1, Yelin