Reprezentativa de polo a României a reuşit un rezultat extraordinar în Grupa A de la Campionatul European de polo ce se desfăşoară la Zagreb.

Poloiştii noştri au învins luni pe nimeni alta decât pe vicecampioana mondială, Spania, cu scorul de 11-10 (2-1, 3-2, 3-5, 3-2). Românii au condus ostilităţile pe întreg parcursul jocului. România a condus şi pe tabelă încă din primul sfert, cu 3-1, pentru a menţine diferenţa şi în cel secund: 5-3.

Spania a reuşit să egaleze la 5 în debutul sfertului trei, România s-a desprins din nou la 7-5 şi 8-6, însă a fost egalată 8-8, scor de la care s-a pornit în ultimul sfert. Au urmat golurile lui Alex Matei şi Ghiban, iar tricolorii au trecut din nou la conducere: 10-8 pentru ca ibericii să mai reuşească încă o dată egalarea prin reuşitele lui Valles şi Eslanol.

La ultimul atac de care am beneficiat, cu 31 de secunde înainte de final, orădeanul Ramiro Georgescu a reuşit golul victoriei României, cu 11-10.

Aceasta este a doua victorie a României după succesul în faţa Turciei, scor 12-6, consemnat duminică, în prima etapă din faza grupelor. Următorul meci al României va avea loc miercuri, în compania reprezentativei ţării gazdă, Croaţia, de la ora 19. Spania este la al doilea eşec la EURO 2010 după 6-7 cu Italia, în prima etapă.


România - Spania 11-10 (2-1, 3-2, 3-5, 3-2)

România: Stoenescu, Drăguşin - C. Radu 2, Negrean 1, Diaconu, Iosep, Buşilă, Chioveanu, Al. Matei 3, Creţu, Ramiro Georgescu 3, Ghiban 2, Kadar. Antrenori: Istvan Kovacs şi Ladislau Balanov.

Spania: Aguilar, Lopez - Mario Garcia 1, Martin, Sziranyi, Molina 2, Minguell 1, Gallego, Espanol 1, Valles 2, Perrone 1, Mallarach, Xavier Garcia 2. Antrenor: Rafael Aguilar.