Elevii din lotul olimpic de informatică au obţinut două medalii de aur, o medalie de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică.

Bistriţeanul Rareş Darius Buhai, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu şi Vlad Alexandru Gavrilă, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au obţinut medaliile de aur, la fel ca la ediţia de anul trecut a olimpiadei. Conform Hotnews, în urmă cu un an, România a fost prima ţară din UE cu palmaresc la Olimpiada Internaţională de Informatică.

Medalia de argint de la olimpiadă a fost câştigată de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional C.D.Loga din Timişoara, iar cea de bronz de Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova.

La cea de-a XXV-a ediţie a olimpiadei, care s-a ţinut la Brisbane, Australia, s-au reunit 304 concurenţi din 81 de ţări.

Prima participare a României la olimpiada internaţională de informatică a avut loc în 1990. De atunci, în ţară au ajuns 26 de medalii de aur, 38 de argint şi 23 de bronz.