Handbaliştii români au mai capotat o dată la finalul unei partide pe care au dominat-o în cea mai mare parte, aşa cum a făcut-o de nenumătate ori în meciuri importante disputate. În confruntarea cu Tunisia, românii au avut avantaj pe tabela de marcaj până în ultimele secunde.

Cum în handbalul actual un avantaj de 3-4 goluri nu înseamnă prea mult la ritmul în care se succed acţiunile, tricolorii s-au crezut prea repede învingători, dar au fost egalaţi la ultima acţiune de către ambiţioasa şi disciplinata echipă a Tunisiei, care a marcat 4 goluri consecutiv.

Atitudinea acestora e un semnal de alarmă înaintea celor două partide oficiale din preliminariile turneului final al Campionatului European 2012: cu Croaţia în deplasare (28 octombrie) şi Spania, la Oradea (31 octombrie).


CLASAMENT FINAL

1. Tunisia 5 pct (+10)
2. România 5 pct (+8)
3. Macedonia 2 pct
4. Belarus 0 pct


PREMII SPECIALE

Cel mai bun portar - Mihai Popescu (România)
Cel mai tehnic jucător: Valentin Ghionea (România)
Golgheterul turneului: Boris Pukhovski (Belarus - 21 goluri).

* Cu ocazia turneului de handbal de la Oradea, Federaţia Română de Handbal a premiat o parte dintre handbaliştii care au acumulat peste 100 selecţii în echipa naţională a României. Premierea a fost făcută de preşedintele FRH, Cristian Gaţu.