Un tren de marfă a deraiat, duminică dimineaţă, pe magistrala 900 Caracal - Craiova, după ce un pod s-a rupt sub el. Traficul feroviar este blocat în zonă. Cele 23 de vagoane transportau biodiesel, șapte dintre ele sunt deraiate, dintre care 5 sunt căzute într-o râpă, după cum anunţă Digi24.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj  au precizat că trenul de marfă deraiat în zona viaductului din localitatea Cârcea şi că nu s-au înregistrat victime.

Cele 5 vagoane se află la o adâncime de circa 20 de metri față de nivelul podului.

Accidentul s-a produs în jurul orei 8, iar traficul este complet blocat în zonă.

Se pare că lucrările vor mai dura câteva ore.

ISU Dolj a precizat că în zonă nu există pericol de explozie. 

Prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu, a precizat că există risc de poluare a pârâului Fântânița, care trece prin zonă, și că se vor folosi soluții de neutralizare a poluării. „Soluțiile sunt pe drum”, a spus prefectul la Digi24.

CFR a informat că circulaţia feroviară este închisă începând cu ora 8.20 pe raza SRCF Craiova, între staţiile CF Malu Mare şi Banu Mărăcine, din cauza deraierii unor vagoane din compunerea unui tren de marfă, aparţinând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român).

Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia - Veche Curtici, transporta produse petroliere.

”La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului. În prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în staţia CF Jianca) şi aşteaptă redeschiderea circulaţiei”, arată Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA.

Digi24 anunță că linia pe care s-a produs prăbușirea era în lucru și că trenul nu trebuia să circule pe ea. 

Din câte se pare, mecanicul era băut.