Tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru turneul final al Campionatului European din Ucraina şi Polonia a avut loc duminică la Varşovia.

România a picat în grupa D, iar principalul adversar la calificare este Franţa, echipă cu care România s-a luptat şi în grupele preliminare pentru CM din 2010 şi a încheiat la egalitate în ultimele trei partide directe.

La Euro 2008, România şi Franţa au încheiat cu un scor nul, apoi s-au întâlnit şi în grupa a 7-a preliminară pentru CM din 2010, 2-2 la Constanţa şi 1-1 la Paris. Franţa a ocupat la final poziţa secundă, care a trimis-o la barajul cu Irlanda, câştigat după o eroare masivă de arbitraj,după binecunoscutul, de atunci, henţ al lui Henry.

Cele 51 de echipe care au participat la tragerea la sorţi au fost împărţite în 6 grupe de câte 6 echipe şi 3 de 5. Cele 9 câştigătoare ale grupelor se vor califica automat la CE din 2012, alături de cel mai bine clasată echipă de pe locul secund în grupe şi Ucraina şi Polonia, calificate automat din cauza posturii de gazde ale competiţiei.

Celelalte 8 echipe care vor încheia grupele preliminare pe poziţia secundă vor disputa un baraj, cu partide tur-retur, iar învingătoarele vor obţine şi ele biletele pentru Euro 2012.

Meciurile din grupele preliminare se vor disputa între 3 septembrie 2010 şi 11 octombrie 2011. Meciurile de baraj au loc pe 11 şi 15 noiembrie 2011.


Grupa D:

Franţa

ROMÂNIA

Bosnia-Herţegovina

Belarus

Albania

Luxemburg