România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023. Reprezentantul României, Theodor Andrei, cu piesa "D.G.T. (Off and on)", nu a reuşit să treacă de semifinala a doua a concursului muzical, desfăşurată joi seară la Liverpool, Mare Britanie. Jurnaliştii BBC au comentat ironic punerea în scenă a piesei.

Potrivit HotNews.ro, în urma evoluției de joi, cele zece ţări calificate în finala Eurovision 2023 sunt Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia. Reprezentanții Croației, Republicii Moldova, Elveției, Finlandei, Cehiei, Israelului, Portugaliei, Suediei, Serbiei și Norvegiei se calificaseră după prima semifinală din 9 mai, pentru finala Eurovision 2023.

Ţara noastră a concurat cu alte 15 state pentru un loc în finala de la Liverpool, scrie sursa citată.

Joi seară, Theodor Andrei a urcat pe scenă al treilea, cu o prestaţie primită bine de public, mai arată HotNews.ro. Totuși, scrie Digi24, jurnaliştii BBC au comentat ironic punerea în scenă a piesei "D.G.T. (Off and On)" şi au descris-o ca fiind neobişnuită.

Aceștia au notat că românul s-a întins pe podea, cu chitara între picioare, „într-o mare de roşu, iar fundalul s-a schimbat ulterior în şuvoaie de lavă”. Jurnaliștii au comentat că Andrei a purtat un alt costum roz, cu pantaloni scurţi, iar pe ecranul din fundal a apărut o femeie uriaşă, asemănătoare unei păpuşi, care a alergat pe scenă într-un costum mulat auriu şi l-a uns pe cântăreț pe piept cu vopsea neagră.

De altfel, potrivit predicţiilor BBC, România nu avea şanse prea mari să se califice în finala Eurovision 2023.

Finala Eurovision 2023 va avea loc pe Liverpool Arena sâmbătă, 13 mai, mai scrie Digi24.

Vezi mai jos momentul lui Theodor Andrei!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!